Am vazut reteta pe site-ul laricettadellafelicita.com si tare mi-a facut cu ochiul. Mascarpone aveam, dar n-aveam ricotta, asa ca am inlocuit ricotta cu mascarponele si a iesit superbuna. Va mai dau un sfat: in caz ca va lipseste amidonul din casa, inlocuiti-l cu faina ( aceeasi cantitate).
INGREDIENTE:
–pentru blat:
- 450 g de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 200 g zahar
- 1 ou
- 1 iaurt
- 150 g de unt topit
–pentru crema:
- 250 g de mascarpone
- 250 g de ricotta
- 200 g de zahar
- 2 galbenusuri
- 80 g de fulgi de ciocolata
- 10 g de amidon de porumb
MOD DE PREPARARE:
- Se pregateste baza de tarta: se amesteca toate ingredientele solide (faina,praful de copt, zaharul) cu untul topit, galbenusurile si iaurtul. Eu a pus totul la Robotul meu magic si am framantat pana am obtinut un aluat elastic si pufos pe care l-am intins direct si pus in forma de tort. Aluatul rezultat nu mai trebuie lasat la frigider, ci intins direct si pus in forma, avand grija sa imbracati si peretii acesteia (eu am folosit o forma rotunda cu inel detasabil). Se lasa o parte din aluat (o bila cam cat pumnul) pentru fasiile care se vor pune deasupra tartei.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°C.
- Se prepara crema de mascarpone: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta si mascarponele, iar la sfarsit fulgii de ciocolata.
- Se varsa crema obtinuta peste aluat si se decoreaza cu fasii din coca ramasa.
- Se coace la 180°C timp de 35 de minute .
- Se lasa la racit, apoi se serveste cu mare pofta.
Ce robot minune ai?
Rețele par delicioase!
Eu am Monsieur Cuisine ultimul model si sunt foarte multumita.