Tarta cu caise

Aceasta este o reteta pe care o am de la mama si care se face rapid, contine putine ingrediente si este extrem de pufoasa, perfecta pentru toti membrii familiei, chiar si pentru cei mai mici. Eu am facut-o de data asta cu caise, dar puteti incerca cu alte fructe (mere, pere, piersici, cirese,visine,prune) iese la fel de buna. Este foarte gustoasa!! Data viitoare trebuie sa fac portia dubla, ca sa mai ramana ceva pe farfurie 🙂

INGREDIENTE:

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 1 varf de bicarbonat
  • fructe

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga pe rand 4 linguri de ulei si se incorporeaza bine, ca la maioneza.
  2. Albusurile se bat spuma, si cand se intaresc bine se adauga putin cate putin zaharul.
  3. In galbenusurile amestecate cu ulei se pune un varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie, apoi se toarna albusurile batute spuma. Se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus.
  4. Se adauga  faina, continuand a amesteca de jos in sus pana se obtine o compozitie fina, omogena, fara cocoloase.
  5. Se incorporeaza fructele taiate bucatele si se varsa totul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
  6. Se da la cuptorul incalzit la 180° pentru circa 30 de minute (pentru a verifica daca este gata faceti proba cu o scobitoare).

POFTA BUNA, DRAGII MEI!

tarta cu piersici_9598ok

 

 

 

Previous Entries CHEESECAKE CU MIGDALE SI CAISE Next Entries BARCUTE DE VINETE UMPLUTE CU LEGUME

Lasă un răspuns