Un antreu foarte gustos care poate tine loc de fel principal si de gustare pentru musafiri. Eu am folosit cascaval afumat, pentru ca ii da un gust deosebit, dar puteti folosi orice alta branza doriti. Puteti folosi salam uscat (eu am facut fara acest ingredient de data aceasta) sau il puteti inlocui cu ceva mai lejer pentru cei mici (sunca de Praga, crenvusti, piept de pui sau de curcan).
INGREDIENTE:
PENTRU ALUAT:
- 250 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 1 praf de sare
- 1 ceasca de apa calduta (circa 200 ml)
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 g cascaval afumat
- 2 oua
- unt
- 1 legatura de ceapa verde
- 100 g salam uscat
- 200 g smantana
- sare
- piper
- cimbru proaspat
- 2 rosii
MOD DE PREPARARE:
- Se framanta un aluat elastic cu toate ingredientele de mai sus, apoi il lasati la odihnit circa 30 minute. Eu am folosit circa 200 ml de apa, dar voi adaugati putin cate putin pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Se intinde aluatul intr-o forma de copt si se inteapa cu o furculita.
- Intr-o tigaie cu putin unt se pune la calit ceapa verde tocata si salamul uscat taiat cubulete. Se lasa cateva minute, iar cand ceapa s-a muiat, se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Se adauga in compozitia de ceapa cascavalul ras si smantana batuta separat cu ouale. Se amesteca bine totul.
- Se adauga sare, piper si cimbru. Se toarna umplutura peste aluatul din tava si se aseaza deasupra felii de rosii taiate subtire.
- Se da la cuptor pentru circa 30-40 de minute, la foc potrivit, pana este gata. Este buna atat calda si rece.