TAITEI DE SOIA CU LEGUME

Aceste spaghete cu specific chinezesc se prepara foarte repede si sunt ideale  pentru cine nu are prea mult timp de stat in bucatarie si iubeste bucataria orientala. Spaghetele de soia nu necesita fierbere, ci doar se scufunda pentru 3-4 minute in apa fierbinte ( sau supa vegetala ), apoi se amesteca impreuna cu legumele si un strop de sos de soia. Eu am folosit legumele care le aveam, dar puteti sa incercati cu legumele care le preferati.

INGREDIENTE:

  • taitei de soia
  • morcov
  • varza proaspata
  • zucchine sau dovlecei
  • ceapa
  • muguri de soia (optional)
  • apio
  • ulei de susan (sau de masline)
  • sos de soia

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune o oala cu apa cu putina sare ( sau un cub de vegeta – reteta aici) la fiert, iar cand aceasta clocoteste se ia de pe foc si se pun taiteii de soia. Se lasa timp de 3-4 minute, pana devin  transparenti.
  2. Legumele se curata si se taie bastonase, ceapa si varza se taie marunt si se pun intr-o  tigaie mare ( de preferinta wok ) cu putin ulei de susan ( sau de masline ). Se acopera cu un capac si se lasa timp de circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Trebuie sa ramana putin crocante.
  3. Cand legumele sunt gata, se adauga taiteii de soia si se condimenteaza cu sos de soia dupa gust. Se amesteca  si se servesc alaturi de o felie de lamaie.

 

image