Sa ne incalzim cu o delicioasa crema de pui pentru zile friguroase de toamna.
INGREDIENTE:
- 500 g carne de pui;
- 1 ceapa;
- 1 radacina de patrunjel;
- 1 dovlecel
- 2 morcovi;
- cartofi potriviti;
- crutoane de paine;
- patrunjel verde;
- sare;
- piper.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si un varf de sare. Se spumuieste de mai multe ori.
- Cand supa nu mai face spuma se adauga legumele (ceapa, patrunjelul, morcovii,dovlecelul si cartofii), curatate, spalate si taiate in doua.
- Dupa 40 minute cand carnea si legumele sunt bine fierte, se ia vasul de pe foc si se strecoara totul.
- Carnea de pui si legumele se mixeaza cu blenderul pana devin pasta, apoi se adauga in vasul cu supa limpede.
- Supa se serveste in farfurii, cu patrunjel verde, tocat fin, cu crutoane de paine (vezi reteta).