Supa de linte este un fel de mancare foarte usor de preparat si atat de gustos, incat toti il adora. Este prima data cand fac si copiii mi-au cerut portie dubla.
INGREDIENTE:
- 500 g linte
- 2 cepe taiate julien
- 4 rosii taiate cuburi fara coaja
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita sare
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se pune uleiul de masline si ceapa si se pune pe foc pana cand ceapa se moaie, fara sa prinda culoare, pentru circa 10 minute.
- Se adauga usturoiul zdrobit, apoi condimentele (curcuma, boiaua, sarea) si se amesteca.
- Se pun rosiile taiate cuburi, patrunjelul si se lasa pana cand amestecul incepe sa fiarba.
- Se adauga lintea, iar peste ea circa 2 litri de apa.
- Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 1 ora, pana cand lintea este fiarta.
- Se da deoparte si se lasa la racit apoi se paseaza cu mixerul vertical pana devine ca o crema.
- Se serveste cu putin ulei de masline si boia si daca va place putin chimion.