Get a site

SUPA CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Nu puteam sa nu va impartasesc si voua supa crema pe care am preparat-o pentru cina, care a iesit nemaipomenita. Am pus toate legumele care le aveam in casa si am ornat-o cu putina smantana ( mai lichida) si crutoane (pe care Andrea le-a rontait pe jumate pana am terminat eu de pregatit tot). Crutoanele au iesit fantastice, le-am taiat cubulete, le-am presarat un pic de usturoi si ulei de masline si le-am dat la cuptorul bine incalzit pentru circa 10 minute. Data viitoare le mai adaug si niste ierburi aromatice ca sa capete un gust si mai placut, asta e un mod de a recicla painea.

INGREDIENTE:

  • 3 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • leustean
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se taie bucatele si se pun la fiert. Rosia se curata de pielita si se adauga peste celelalte legume.
  • Se adauga putin ulei si sare.
  • Se lasa la fiert circa 40-45 de minute si cand legumele sunt fierte, se scot intr-un castron si se paseaza cu blenderul. Se adauga cate un polonic din zeama in care au fiert legumele pana ajunge la o consistenta cremoasa.
  • Se adauga sare (daca mai e necesar) si piper. Se orneaza cu smantana sau crema de branza (tip Philadelphia) si se serveste cu crutoane aromatizate cu usturoi.

 

IMG_9840

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.