SUPA CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Nu puteam sa nu va impartasesc si voua supa crema pe care am preparat-o pentru cina, care a iesit nemaipomenita. Am pus toate legumele care le aveam in casa si am ornat-o cu putina smantana ( mai lichida) si crutoane (pe care Andrea le-a rontait pe jumate pana am terminat eu de pregatit tot). Crutoanele au iesit fantastice, le-am taiat cubulete, le-am presarat un pic de usturoi si ulei de masline si le-am dat la cuptorul bine incalzit pentru circa 10 minute. Data viitoare le mai adaug si niste ierburi aromatice ca sa capete un gust si mai placut, asta e un mod de a recicla painea.

INGREDIENTE:

  • 3 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • leustean
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se taie bucatele si se pun la fiert. Rosia se curata de pielita si se adauga peste celelalte legume.
  • Se adauga putin ulei si sare.
  • Se lasa la fiert circa 40-45 de minute si cand legumele sunt fierte, se scot intr-un castron si se paseaza cu blenderul. Se adauga cate un polonic din zeama in care au fiert legumele pana ajunge la o consistenta cremoasa.
  • Se adauga sare (daca mai e necesar) si piper. Se orneaza cu smantana sau crema de branza (tip Philadelphia) si se serveste cu crutoane aromatizate cu usturoi.

 

IMG_9840

Previous Entries GALUSTE CU PRUNE Next Entries STRUDEL CU MERE

Lasă un răspuns