SUPA CREMA DE DOVLEAC

14691028_1223358784388876_9174297812744739644_n

 

INGREDIENTE:

  • 300-400  g dovleac dulce (placintar)
  • 500 g supa
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • dafin
  • ghimbir rs
  • nucsoara
  • smantana
  • seminte de dovleac (decor)
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se rade pe razatoarea mare.
  2. Ceapa se curata si se taie marunt.
  3. Intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline se pune ceapa la undit si cand devine sticloasa se adauga dovleacul ras si se amesteca.
  4. Se varsa deasupra supa, 1 ceasca de lapte, 2 frunzulite de dafin, putin ghimbir ras si un praf de nucsoara. Se acopera si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute.
  5. Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si cu mixerul vertical se paseaza totul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste smantana si paine prajita cu usturoi. Se decoreaza cu seminte de dovleac.

 

14657460_10209454442232293_7570224602331920886_n

Previous Entries INGHETATA CRUNCHY CU CAFEA SI NUTELLA Next Entries SALATA DE SEMINTE DE CHIA (DE POST)

Lasă un răspuns