INGREDIENTE:
- 300-400 g dovleac dulce (placintar)
- 500 g supa
- 1 ceasca de lapte
- 1 ceapa
- ulei de masline
- dafin
- ghimbir rs
- nucsoara
- smantana
- seminte de dovleac (decor)
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se rade pe razatoarea mare.
- Ceapa se curata si se taie marunt.
- Intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline se pune ceapa la undit si cand devine sticloasa se adauga dovleacul ras si se amesteca.
- Se varsa deasupra supa, 1 ceasca de lapte, 2 frunzulite de dafin, putin ghimbir ras si un praf de nucsoara. Se acopera si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute.
- Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si cu mixerul vertical se paseaza totul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste smantana si paine prajita cu usturoi. Se decoreaza cu seminte de dovleac.