De obicei il pregateam in alt mod strudelul cu mere, dar am zis sa incerc si o alta varianta si pot spune ca a iesit foarte bun si e o reteta usor de preparat.
INGREDIENTE:
- 2 mere galbene
- 1 pumn de stafide
- 2-3 linguri de zahar
- scortisoara si pesmet
- gem de fructe (eu am pus de caise ca din asta aveam in casa)
- 1 aluat foietaj
- 1 ou
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata merele. Se taie cubulete si se amesteca impreuna cu stafidele, zaharul, pesmetul si un varf de scortisoara.
- Foaia de aluat foietaj se intinde si se unge cu gemul de fructe, peste care se adauga cubuletele de mere.
- Se ruleaza aluatul, se inchid bine capetele si se unge cu ou.
- Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de opt si se da la cuptor la 180 de grade, pentru 30 de minute. Se serveste rece pudrat cu zahar pudra.