Sunt nemaipomenite, si daca le faceti va promit ca nu va mai saturati. Eu am gasit aici foi de orez, speciale pentru spring rolls, dar daca nu gasiti nicaieri, le puteti face in casa (aveti reteta pentru foi de orez aici) sau puteti folosi foile de placinta din comert. Nu ies ca cele cu foi de orez, originale, dar in lipsa lor le puteti inlocui.
OPTIONAL: SE POATE ADAUGA TULPINA DE TELINA TAIATA MARUNT, CEAPA SI CARNE ( EU PREFER DOAR CU INGREDIENTELE DE MAI JOS SI VA GARANTEZ CA SUNT DELICIOASE ASA).
INGREDIENTE:
- foi de orez
- 2 morcovi
- 1/2 de varza alba mare sau 1 varza mica
- 100 g germeni de soia
- sare
- ulei
- sos picant dulce acrisor
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se curata legumele: varza fasii subtiri, iar morcovii ii dam pe razatoarea mare. Se pun la undit intr-o tigaie cu putin ulei de masline si sare si se acopera cu un capac. Se lasa pana se moaie, apoi se ia capacul si se mai lasa cateva minute pana se rumenesc putin. Cand sunt gata se adauga germenii de soia, apoi se ia tigaia de pe foc si se lasa compozitia la racit.
- Se ia cate o foaie de orez si se pune in unul din colturi o lingura din umplutura de legume (ca in foto de mai jos).
- Se umezesc cu putina apa fiecare din cele 4 colturi ale foii de orez. Se ruleaza partea cu umplutura, ridicand coltul in care se afla compozitia. Se pliaza partile laterale, suprapunandu-le, apoi se ruleaza ca in foto de mai jos. In acest fel, pachetelele nu se vor desface la prajit.
- Se prajesc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le usor pana capata o culoare aurie. ATENTIE CA SE PRAJESC FOARTE REPEDE! Se scot pe un servetel de bucatarie sa lase surplusul de grasime. Se servesc cu sos picant dulce acrisor pentru spring rolls (daca nu gasiti de cumparat puteti incerca reteta aici).