SPAGHETE DE SOIA CU LEGUME

Aceste spaghete cu specific chinezesc se prepara foarte repede si sunt ideale  pentru cine nu are prea mult timp de stat in bucatarie si iubeste bucataria orientala. Spaghetele de soia nu necesita fierbere, ci doar se scufunda pentru 3-4 minute in apa fierbinte ( sau supa vegetala ), apoi se amesteca impreuna cu legumele si un strop de sos de soia. Eu am folosit legumele care le aveam, dar puteti sa incercati cu legumele care le preferati.

INGREDIENTE:

  • spaghete de soia
  • morcov
  • zucchine sau dovlecei
  • ceapa
  • muguri de soia (optional)
  • telina tulpina
  • ulei de susan (sau de masline)
  • sos de soia

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune o oala cu apa cu putina sare ( sau un cub de vegeta – reteta aici) la fiert, iar cand aceasta clocoteste se ia de pe foc si se pun spaghetele de soia. Se lasa timp de 3-4 minute, pana devin elastce si transparente.
  2. Legumele se curata si se taie bastonase, apoi se pun in tigaie ( de preferinta wok ) cu putin ulei de susan ( sau de masline ). Se amesteca timp de 5 minute circa, avand grija sa ramana putin crocante.
  3. Cand legumele sunt gata, se adauga spaghetele de soia si se varsa putin sos de soia. Se amesteca bine si se servesc alaturi de o felie de lamaie.

image

Back to top