SARATELE CU BRANZA DE VACI

 

Aceste saratele sunt perfecte pentru toata familia, inclusiv cei mai mici. Eu le-am facut cu branza de vaci caci mai aveam in frigider si nu stiam cum sa o folosesc, deoarece copiii mei nu sunt fani branza. Au iesit o bunatate, cam vreo 4 tavi mari de cuptor, asa ca daca vreti mai putin faceti la jumatate cantitatile.

INGREDIENTE:

  • 300 gr brânză ( de vaci, cascaval, telemea)
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 550 gr făină +1-2 mâini pentru lucrat.

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă faina cu untul, până devine nisipoasa, apoi se pune brânza rasa fin( eu am folosit branza de vaci).

Ouăle se bat cu laptele și se toarnă peste făină.  Se frământă bine, pudrand cu faina blatul de lucru.

Apoi aluatul se pune în frigider cel puțin 1 ora,  sau peste noapte.  Se decupeaza în ce forme doriti. Se pun intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara cu seminte.

Se coc la 180° C timp de circa 20 minute. Se lasa la racit si se servesc.

Back to top