Aceasta salata o fac destul de des in perioadele calde, pentru ca nu implica mult timp in prepararea ei si e o reteta foarte sanatoasa si colorata. Si cum cei mici sunt tare pofticiosi , am reusit sa ne si jucam in timp ce mancam – Jocul culorilor.
INGREDIENTE:
- 300 g fasole pestrita sau alba
- 100 g porumb dulce (conserva)
- 2-3 fire de ceapa verde sau praz
- 1 rosie bine coapta
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- patrunjel verde
- busuioc verde pt decor
Pentru sos vinegreta:
- 2 lg de ulei ( masline sau floarea soarelui )
- 2 lg de zeama de lamaie
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se scurge apa, se clateste si se pune la fiert cu apa rece.Dupa ce da in clocot, se strecoara, se pune din nou la fiert cu apa clocotita si se lasa sa fiarba pana cand boabele sunt bine patrunse. Se scurge zeama si se pune fasolea intr-o insalatiera.
- Se adauga peste ea boabele de porumb scurse de zeama din conserva, ceapa ( sau prazul) taiata rondele, ardeii taiati cubulete, rosia decojita si taiata marunt si patrunjelul tocat fin.
- Separat, se bate uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, si se asezoneaza salata cu sosul obtinut.
Se serveste rece, decorata cu frunze de busuioc verde, alaturi de felii de paine prajita.
PS: Daca folositi fasole deja fiarta (la cutie) puteti sari peste pasul 1.