RULADA „GIRAFA”

Astazi, daca tot ploua afara si nu putem iesi, ne-am delectat in bucatarie cu o rulada care….seamana cu o girafa. Da, suna haios, dar e foarte atragatoare, mai ales pentru cei mici, ca doar mami face ce-i mai bun si frumos pentru ei, nu? Se face foarte, foarte usor, putine ingrediente, iar ca umplutura puteti folosi ce va place mai mult. Noi am ales crema de lapte de data aceasta (vezi RETETA), dar puteti umple si cu gem sau alt tip de crema. In orice caz, multa vorba, dar se face foarte, foarte rapid!!!

ROTOLO GIRAFFA

INGREDIENTE:

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri cacao
  • ulei pentru uns

MOD DE PREPARARE:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar, pana devin cremoase si se lasa deoparte. Separat se bat spuma cu mixerul albusurile, iar cand au devenit tari se adauga 3 linguri de zahar. Se continua sa se mixeze pana se topeste zaharul.
  2. Albusurile spuma se adauga in galbenusurile frecate cu zahar si se incorporeaza bine, cu o lingura de lemn, cu miscari de jos in sus.
  3. Se ia tava de cuptor, se pune hartie de copt si se unge hartia cu putin ulei.
  4. Intr-un sac de patiserie, se pun 6 linguri din compozitie si se traseaza linii pe hartia de copt, astfel incat sa obtineti modelul care imbraca „girafa”. Se da la cuptor pentru circa 4 minute la 180° (cuptorul preincalzit). Se scoate si se lasa la racit.10678632_10204145651315838_6946764482205322124_n
  5. In compozitia ramasa, se adauga 5 linguri de cacao amara si se amesteca bine. Se toarna amestecul obtinut in tava de copt, peste modelul facut anterior si se da la cuptor pentru 15 minute, la 180°.ROTOLO GIRAFFA1
  6. Se scoate, se acopera cu un prosop umed si se ruleaza.
  7. Se lasa la racit, apoi se desface si se umple cu crema de lapte (reteta AICI) sau gem. Se ruleaza din nou, strangand bine capetele ca o bomboana.

ROTOLO GIRAFFA2

 

Back to top