RULADA DE COCOS CU NUTELLA

INGREDIENTE:

  • 5 oua
  • 110 g faina
  • 30 g nuca de cocos
  • 90 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • nutella sau crema de ciocolata 200 g
  • nuca de cocos pentru ornat

MOD DE PREPARARE:

  1. In doua vase se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul (circa 10 minute), pana devin albe si spumoase.
  2. Albusurile se bat spuma, pana devin tari si se incorporeaza apoi in galbenusuri, cu miscari de jos in sus.
  3. Se adauga apoi faina, nuca de cocos si praful de copt, amestecand usor de jos in sus. Se adauga in final esenta se vanilie . Compozitia rezultata trebuie sa fie omogena, fara cocoloase.
  4. In tava de cupor, tapetata cu hartie de copt uda si stoarsa se varsa amestecul si se niveleaza cu o spatula.
  5. Se coace la 180°C timp de 10 minute.
  6. Se scoate si se acopera cu un prosop umed sau hartie de copt uda si stoarsa si ruleaza calda.
  7. Se desface usor, se unge suprafata cu Nutella si se ruleaza din nou, cat mai strans avand grija se nu se rupa.
  8. Se inveleste rulada de cocos in folie de copt (sau alimentara) si se da la rece circa 1 ora.
  9. Se decoreaza cu nuca de cocos si Nutella si se serveste.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.