INGREDIENTE (4 persoane)
- 8 roşii medii
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 4 linguri de orez
- cascaval
- sare
- ulei de masline
- patrunjel sau oregano
MOD DE PREPARARE:
- Se spala rosiile. Se taie capacelul de deasupra, se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurite (usor sa nu se rupa) si se pune intr-un castron. Rosiile curatate se presara cu sare, se intorc invers si se lasa la scurs.
- Legumele se spala si se taie, ceapa in jumatate, ardeiul gras fasii, dovlecelul rondele, apoi se pun pe gratarul bine incins si se frig.
- Intr-un vas cu apa si sare se pune la fiert orezul si se lasa vreo 12-13 minute, apoi se scurge si se lasa la racit.
- Miezul de rosii tinut deoparte se amesteca cu legumele la gratar, taiate cubulete mici, orezul scurs si racit, patrunjel (sau oregano), sare si ulei de masline.
- Intr-un vas yena uns cu putin de ulei de masline se pun rosiile umplute cu compozitia de mai sus. Se pun deasupra cubulete de cascaval si se dau la cuptor, la foc iute pentru circa 10 minute , pana se topeste branza.