Quiche Lorraine l-am facut in varianta Dukan (in toate fazele, de la atac pana la consolidare), caci stiu ca pentru cei ce tin dieta e destul de dificil cu retetele, mai ales in faza de ATAC. Cum sunt intrebata mereu ce retete lejere care sa nu ingrase mai am, asta este perfecta pentru toti. Si daca cel mic al meu nu mananca branza de cand s-a nascut, pot spune ca reteta lui mami de dieta chiar a mancat nu o bucatica ci o bucata destul de mare.
Copil fericit, mami cea mai fericita!!
INGREDIENTE:
- o cutie de branza degresata
- piept de pui sau sunca slaba de curcan
- 2 galbenusuri +3 albusuri
- ceapa verde
- marar verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Galbenusurile se amesteca cu branza degresata si carnea taiata cubulete.
- Se adauga apoi ceapa verde, mararul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Albusurile se bat spuma, apoi se incorporeaza peste galbenusuri, cu miscari de jos in sus.
- Se pune compozitia intr-un vas yena sau intr-un vas tapetat cu hartie de copt si se pune la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa35-45 de minute.
- Se serveste atat calda cat si rece.