Get a site

PRAJITURA BUNICII

A trecut mult timp de cand nu mancam aceasta prajitura. Imi aduce aminte de copilarie, cand mama o facea si noua ne placea atat de mult, ca ramaneau doar firimiturile din toata tava.

Se prepara foarte usor, cu ingrediente la indemana tuturor. Mie imi place foarte mult cu bezea deasupra, dar daca vreti sa scurtati si mai mult timpul de realizare se poate rade un pic de aluat, tinut deoparte, la sfarsit.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • un praf sare
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar

gem de fructe, putin miez de nuca (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la rece circa jumatate de ora.
  2. Pentru bezea: se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin. PS: zaharul se adauga in momentul in care albusurile sunt tari.
  3. Se intinde o foaie de circa 1 cm grosime si se pune gem deasupra si nuca (optional) . CA SA NU SE LIPEASCA ALUATUL SE INTINDE INTRE DOUA FOI DE HARTIE DE COPT DE DIMENSIUNEA TAVII.
  4. Se coace la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se scoate se pune bezeaua si se introduce din nou in cuptor pentru circa 10 minute, pana suprafata capata o frumoasa culoare aurie (aveti grija sa nu se coloreze prea mult)

PS: Daca doriti puteti adauga in compozitie, peste gem si bucati de nuca prajita. Daca doriti fara bezea, pastrati o bucata de aluat si radeti aceasta prin razatoarea mare peste gem.

10801957_10204228848875725_5340153614530837324_n

 

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.