De fiecare data cand am foi de placinte in congelator nu reusesc sa nu rezist sa nu fac placinta cu iaurt. O fac pentru ca la mama nu lipseste niciodata, o face de fiecare data ne intalnim cu totii acasa si este printre preferatele noastre. Este o placinta usoara, necesita putine ingrediente este simpla si cu ingrediente sanatoase. Este reteta mea de suflet si o fac ori de cate ori am ocazia.
INGREDIENTE:
- 1 pachet de foi de placinta
- 8 oua
- 1 l de iaurt natural
- 250 g de zahar
- 100 g de stafide
- esenta de vanilie
- unt topit sau ulei
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Foile de placinta se lasa la decongelat apoi se impart in 3 parti egale.
- Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga iaurtul si esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine totul.
- Tava de copt se unge cu putin ulei (sau unt topit), apoi se aseaza prima treime din foi, unse fiecare bine cu ulei.
- Peste treimea de foi unse se varsa jumatate din compozitia de iaurt. Peste iaurt se presara stafide.
- Se acopera cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și se continua ca mai sus până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt.
- Se dă la cuptor la 180 grade, pentru circa 30-40 minute, până se rumenește frumos deasupra.
- Se lasa la racit, apoi se taie și se presară zahăr pudră.