PIEPT DE PUI IN SOS DULCE ACRISOR

 

INGREDIENTE:

-pentru sos dulce acrisor:

  • 3/4 de ceasca de zahar,
  • 1/2 ceasca de otet de mere,
  • 1/4 ceasca de ketchup
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 lingurita de praf de usturoi

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste mai intai sosul: se amesteca bine zaharul cu otetul de mere pana cand acesta se dizolva, apoi se adauga ketchupul, sosul de soia si praful de usturoi. Cand este gata se lasa sa se odihneasca.

Pieptul de pui se taie cubulete, apoi se da prin ouale batute si apoi prin amidon. Se prajesc in uleiul bine incins,na devin aurii. Se scot pe un servet de bucatarie sa lase uleiul in exces. In final se presara cu sare.

Se aseaza bucatile de pui intr-o tava stropita cu putin ulei, apoi se toarna sosul dulce acrisor deasupra. Se da la cuptor timp de 50 de minute la temperatura de 160 de grade, pana se ingroasa sosul.

Se serveste cald cu garnitura de orez, legume sotate.