INGREDIENTE:
- 2 buc. de aluat foietaj
- 400 gr dovlecei
- 400 gr ricotta (urda sau branza de vaci)
- cascaval taiat cubulete (sau alta branza care se topeste la cuptor)
- 1 ou
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Se pun la prajit, intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se adauga sare si piper. Se lasa la racit.
- Intr-un vas se amesteca dovleceii raciti cu ricotta si cascavalul taiat cubulete, sare si piper.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se intinde primul aluat foietaj (cu hartie de copt dedesupt), se pune in centru o parte din compozitia de dovlecei, iar restul de compozitie se dispune sub forma unui inel, la o anumita distanta, lasand 2 cm de margine ( ca in imaginea urmatoare).
Se pune deasupra urmatorul aluat foietaj, umezind marginile si sigiland apoi cu o furculita. Pentru crearea petalelor, se pozitioneaza in centru o cana rotunda si fara a o misca incep sa se taie 16 fasii ( late de circa 3 cm ).
Se rasucesc petalele la 90 de grade, se ung cu ou si se dau la cuptor, la 180° pentru 30 de minute. Se servesc calde.