PETALE FOIETAJ CU BRANZA SI DOVLECEI

O tarta sarata, care va incanta privirea, dar si papilele gustative a celor care o vor gusta. Are la baza aluat foietaj (dar puteti face cu orice fel de aluat), iar interiorul este cu dovlecei si branza. Puteti da frau liber imaginatiei si face orice umplutura doriti (spanac, mix de legume).

INGREDIENTE:

  • 2 buc. de aluat foietaj
  • 400 gr dovlecei
  • 400 gr ricotta (urda sau branza de vaci)
  • cascaval taiat cubulete (sau alta branza care se topeste la cuptor)
  • 1 ou
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Se pun la prajit, intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se adauga sare si piper. Se lasa la racit.
  2. Intr-un vas se amesteca dovleceii raciti cu ricotta si cascavalul taiat cubulete, sare si piper.
  3. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
  4. Se intinde primul aluat foietaj (cu hartie de copt dedesupt), se pune in centru o parte din compozitia de dovlecei, iar restul de compozitie se dispune sub forma unui inel, la o anumita distanta, lasand 2 cm de margine ( ca in imaginea urmatoare).

IMG_8014-1-290x290

Se pune deasupra urmatorul aluat foietaj, umezind marginile si sigiland apoi cu o furculita. Pentru crearea petalelor, se pozitioneaza in centru o cana rotunda si fara a o misca incep sa se taie 16 fasii ( late de circa 3 cm ).

IMG_0085

Se rasucesc petalele la 90 de grade, se ung cu ou si se dau la cuptor, la 180° pentru 30 de minute. Se servesc calde.

IMG_0104ok

 

 

 

Previous Entries PIEPT DE PUI CU FENICUL Next Entries SPAGHETE TRICOLORE

Lasă un răspuns