PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI

Astazi va propun o reteta de pastrama din piept de pui, in special pentru cei ce evita mezelurile si diferitele preparate din comert cu nu stiu cate E-uri si alte denumiri ciudate pe eticheta. Eu una evit si mi se pare mult mai bun sa fac totul in casa ( aproape totul, caci nu-mi permite timpul) si e la fel de gustos.  Pastrama de pui o puteti servi ca fel principal, cum au servit-o cei mici ai mei sau ca aperitiv. Trebuie doar sa aveti putina rabdare, caci timpul de macerare al carnii e putin mai lung, dar nu-i nimic greu.

 

 

INGREDIENTE:

  • 1 piept de pui dezosat taiat in 2
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper macinat pentru cine doreste mai picant
  • apa

MOD DE PREPARARE:

  1. Prima marinata: intr-un vas prevazut cu capac se pun jumătăţile de piept de pui, se pune sarea, boabele de piper, foile de dafin şi apă cât să acopere totul. Se pune capacul si se pune vasul la frigider timp de 12 ore ( eu am facut primul pas seara, dupa ce am terminat de servit cina).
  2. A doua zi se scoate vasul de la frigider, se spala carnea si se usuca cu un servet de bucatarie.
  3. Se pregateste cea de a doua marinata: se pune sosul de soia, mierea, boiaua, usturoiul tocat fin si putin piper (daca doriti mai picant), se amestecă şi se lasa încă 12 ore la frigider (daca o uitati mai mult e si mai bine).
  4. Dupa ce a trecut si etapa asta, se scot jumatatile de pui si se leaga strans cu ata alimentara.
  5. Se aseaza carnea intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul in care a marinat.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 180°C, cuptorul preincalzit circa 1 ora si jumatate. Dupa 30 de minute se scoate capacul. Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat din tava, pentru a nu se usca. Cand e frumus rumenita, pastrama este gata. Se lasa la racit, apoi se serveste cu mare pofta dupa preferinta.

 

Previous Entries CHEC IN 3 CULORI Next Entries BOMBOANE CU MIERE SI LAMAIE

Lasă un răspuns