Unde- i mai buna decat acasa, pregatita cu toate mirodeniile, aceasta pastrama de curcan se poate servi dimineatza cu o cana de ceai, sau gustare la scoala sau la servici.
Curcanul este o carne slaba, recomandat in toate dietele si cum noua ne place sa mancam sanatos, cu putine grasimi, astazi ne-am pus pe treaba. A iesit nemaipomenit de buna, iar pentru cei ce tin dieta Dukan, este acceptata in toate fazele ATAC, CROAZIERA (pp+pl), CONSOLIDARE, STABILIZARE DEFINITIVA.
INGREDIENTE:
- 1 piept de curcan
- 3 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- boia dulce
- cimbru
- 1 galbenus
- sare
- piper
- apa
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul la 180°C.
Pieptul de curcan se presara cu sare, piper si boia dulce si se leaga strans cu ata alimentara sub forma de sul.
Se pune carnea intr-un vas yena, se adauga 1 ceasca de apa, foile de dafin si usturoiul si se acopera. Se da la cuptor timp de 45 de minute.
Separat, se pregatesc condimentele pentru presarat deasupra (cimbru, piper, boia dulce sau iute) si praf de usturoi..
Se scoate din cuptor, se unge deasupra cu galbenusul de ou si se presara mixul de condimente pregatite anterior.
Se introduce din nou la cuptor, la temperatura de 160°C, timp de 30-35 de minute. Se scoate si se lasa complet la racit, apoi se taie (ideal este sa-l lasati pana a doua zi). Se serveste cu salata sau cu putin mustar sau cum va place.