Pasta cu rosii cherry, dovlecei si ton am preparat-o pentru pranzul de azi pentru ca voiam ceva nou si cand am deschis frigiderul mi-a venit inspiratia….da, inspiratia de moment. Ca atunci cand ai multe la indemana , dar esti satul de retetele vechi si vrei sa incerci ceva inedit!
INGREDIENTE:
- pasta tip fusilli
- ton din conserva
- o ceapa mica tocata marunt
- 6-8 rosii cherry
- 2 dovlecei
- ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Legumele se spala si se curata. Dovleceii se taie rondele, rosiile cherry se taie jumatati, iar ceapa se toaca marunt.
Tonul se scurge de uleiul din conserva.
Se pune la incalzit o tigaie cu putin ulei de masline si se pune la calit ceapa. Cand a devenit transparenta se adauga dovleceii rondele si dupa 1-2 minute rosiile cherry. Se lasa la calit pana sunt gata, apoi se adauga bucatile de ton din conserva.
Intre timp se pune o oala cu apa la fiert, iar cand da in clocot, se sareaza si se adauga pasta. Se lasa timpul scris pe confectie, se scurge de apa si se adauga in tigaie.
Se amesteca cu legumele si tonul si se serveste atat calda, cat si rece.