PARJOLUTE CU DOVLECEI

Pentru iubitorii de parjolute va propun o reteta un pic diferita de cea clasica, nu cu  carne, ci cu dovlecei.

INGREDIENTE:

  • 150 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g urda ( ricotta)
  • 4-5 linguri parmezan
  • 2 dovlecei mici
  • sare
  • patrunjel tocat
  • ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala si se dau pe razatoarea mare dovleceii si se lasa deoparte.
  2. Intr-un vas se amesteca urda (ricotta), oul, faina amestecata cu praful de copt, parmezanul, patrunjelul, sarea si la sfarsit dovleceii rasi (scursi de zeama lor)
  3. Se formeaza parjolutele, dandu-le o forma rotunda si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei. Se servesc calde! POFTA BUNA !

  Polpette-di-zucchine-fritte

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.