PANDISPAN IN DOUA CULORI CU ALBUSURI SI VISINE

Daca tot mai sunt cateva zile pana la Valentine’s Day am inceput pregatirile din timp…astazi va dau o reteta economica .Va trebuie doar cateva ingrediente si desertul e gata.

Am facut pandispanul asta pentru ca aveam ratacite in frigider cateva albusuri si voiam sa le gasesc intrebuintare si am gasit reteta pe site-ul asta. Daca vreti il puteti lasa si simplu, dar cu fructe e mult mai bun.

PS: Ca fructele sa ramana in suprafata pudrati-le cu putina faina sau , o alta varianta, dupa ce introduceti la cuptor pandispanul, il scoateti dupa 5 minute si adaugati visinile.

 

12654204_10207425342186060_1213267168480457802_n

 

INGREDIENTE:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • 1-2 linguri de cacao
  • visine

MOD DE PREPARARE:

  1. Visinile se lasa la scurs intr-o strecuratoare, sa lase zeama din ele.
  2. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul impreuna cu un varf de sare , apoi se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar pudra. Se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie consistenta si albusurile rezulta lucioase (cand se inclina vasul albusurile nu se misca).
  3. Se adauga apoi pe rand 3 linguri de ulei, amestecand dupa fiecare la viteza cea mai mica. Se rade coaja de lamaie.
  4. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri de lemn, se incorporeaza inalbusuri, cu miscari de jos in sus.
  5. Intr-o forma de silicon (eu am folosit forma de inima) sau in una normala tapetata cu hartie de copt se varsa jumatate de compozitie . In jumatatea ramasa se adauga 1 lingura de cacao. Se varsa si cealalta jumatate cu cacao in cealalta parte a formei (va fi jumatate de inima alba si jumatate maro).
  6. Se aseaza visinile in suprafata si se da la cuptor, la foc mediu pana trece testul scobitorii (circa 25-30 minute).
  7. Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu toping de ciocolata.
 12670043_10207425235823401_2496964027044097698_n
Previous Entries CORN DOGS (CRENVUSTI IN ALUAT) Next Entries PIZZA CU BLAT DE CONOPIDA

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.