OSSOBUCO MILANEZ

Este prima oara cand experimentez reteta si pot spune ca este extraordinara. Va invit sa o incercati si voi, cand aveti un pic mai mult timp de stat la bucatarie.

 

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

  • 6 bucati de rasol de vita (cu maduva)
  • 60 g unt,
  • 1 pahar de vin alb,
  • coaja de lamaie,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • salvia,
  • rozmarin,
  • patrunjel,
  • 1 cana de supa,
  • ulei,
  • faina,
  • sare, piper.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se taie ceapa, morcovul,telina si se pun la prajit, la foc mic, intr-o tigaie cu ulei si unt.
  2. Bucatile de rasol se cresteaza pe lateral ( pielita care le inconjoara ca sa nu se increteasca la prajit) si se tavalesc prin faina, pe ambele parti.
  3. Legumele se undesc, apoi se adauga in tigaie bucatile de carne. Se pune sare, piper (dupa gust) si ierburile aromate (eu am pus cate o crenguta de rozmarin, salvie, menta, cimbru si le-am legat) Se rumeneste carnea pe ambele parti, se varsa un pahar de vin alb, se lasa sa se evapore, apoi se adauga supa. Se acopera cu un capac  si se lasa circa 1 ora.
  4. Intre timp se pregateste gremolada – care da gust si parfum mancarii astfel: se rade coaja de lamaie, se toaca patrunjelul fin, catelul de usturoi si se pun cu 5 minute inainte de a fi gata.
  5. Se serveste cu orez milanez, paste sau mamaliguta calda. Sa aveti pofta!
image
Back to top