Este prima oara cand experimentez reteta si pot spune ca este extraordinara. Va invit sa o incercati si voi, cand aveti un pic mai mult timp de stat la bucatarie.
INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 6 bucati de rasol de vita (cu maduva)
- 60 g unt,
- 1 pahar de vin alb,
- coaja de lamaie,
- 1 catel de usturoi,
- 1 ceapa,
- salvia,
- rozmarin,
- patrunjel,
- 1 cana de supa,
- ulei,
- faina,
- sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
- Se taie ceapa, morcovul,telina si se pun la prajit, la foc mic, intr-o tigaie cu ulei si unt.
- Bucatile de rasol se cresteaza pe lateral ( pielita care le inconjoara ca sa nu se increteasca la prajit) si se tavalesc prin faina, pe ambele parti.
- Legumele se undesc, apoi se adauga in tigaie bucatile de carne. Se pune sare, piper (dupa gust) si ierburile aromate (eu am pus cate o crenguta de rozmarin, salvie, menta, cimbru si le-am legat) Se rumeneste carnea pe ambele parti, se varsa un pahar de vin alb, se lasa sa se evapore, apoi se adauga supa. Se acopera cu un capac si se lasa circa 1 ora.
- Intre timp se pregateste gremolada – care da gust si parfum mancarii astfel: se rade coaja de lamaie, se toaca patrunjelul fin, catelul de usturoi si se pun cu 5 minute inainte de a fi gata.
- Se serveste cu orez milanez, paste sau mamaliguta calda. Sa aveti pofta!