New York Cheesecake este un dulce traditional american, mai precis din New York. Este un desert cu baza din biscuiti, iar crema are ca ingredient principal branza Philadelphia (sau mascarpone daca nu aveti Philadelphia).
Ingrediente ( pentru 12 persoane ):
- 200 g de biscuiti Petit Beurre
- 150 g de unt
- 500 g branza Philadelphia
- 100 ml de smantana dulce pentru frisca
- 100 g zahar
- 2 oua
- 1 galbenus
- suc de la 1/2 de lamaie
- 1 plic de vanilina
- 200 g de capsuni
- 1 lingura de zahar pudra
- 100 g de fructe de padure sau capsuni
Mod de preparare:
- Preparati blatul de Cheesecake mixand biscuitii, adaugati untul topit si amestecati bine. Puneti amestecul obtinut intr-o tava de copt rotunda ( de diametru 22-24 cm ) unsa cu unt si imbracata cu hartie de copt. Presati bine ajutandu-va cu dosul unei linguri , apoi puneti tava in frigider pentru 30 de minute.
- Puneti intr-un castron ouale, zaharul, vanilina si sucul de lamaie si amestecati bine. Continuand a mixa, adaugati branza Philadelphia si smantana. Turnati compozitia peste blatul de biscuiti si coaceti in cuptorul incalzit la 180° pentru 1 ora.
- Intre timp preparati sosul de capsuni : taiati capsunile bucatele, si le puneti la foc mic impreuna cu zaharul pana se moaie. Cand tortul este gata, il lasati la racit si turnati sosul de capsuni peste el.
- Se orneaza cu fructe de padure ( sau capsuni ). Se pune din nou la frigider pentru circa 4 ore si se serveste. Pofta buna!
PS: Daca nu aveti fructe sa faceti sosul puteti folosi un gem de capsuni sau oricare va place .
yummy !!!!!!
:* ma bucur ca iti place draga Raluca. NOI IL ADORAM|