Dupa cum v-am promis, am revenit cu o noua reteta de muffin: muffins de ciocolata umplute cu crema. Reteta este pentru circa 30 de muffins, dar puteti injumatati cantitatile daca vreti sa faceti mai putine.
INGREDIENTE:
Pentru muffins:
- 150 g unt la temperatura camerei
- 300 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 70 g cacao amara
- 10 g praf de copt
- 100 g ciocolata amaruie rasa (optional)
Pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- coaja de la 1 lamaie
- 3 linguri de faina
- 500 ml lapte
MOD DE PREPARARE:
- Se freaca spuma untul ( la temperatura camerei ) cu zaharul, apoi se adauga pe rand cele 4 oua.
- Separat se amesteca faina (cernuta) cu cacaua ( cernuta ) si praful de copt, apoi se incorporeaza cate putin peste untul frecat cu zahar.
- Se adauga treptat laptele, un praf de sare si la sfarsit ciocolata amara rasa ( pentru cine doreste, eu am renuntat la ea ).
- Pentru crema: se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana se albesc ( si devin ca o crema ), apoi se adauga 3 linguri de faina ( trecute prin sita ). Se varsa cate putin laptele ( ca sa nu faca cocoloase ), se adauga coaja de lamaie si se pune pe foc, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa la racit.
- Dupa prepararea aluatului si a cremei procedati in felul urmator: umpleti 1/3 din forma de muffin cu aluatul de cacao ( puteti face mai simplu cu ajutorul unui sac de patiserie sau seringa ), in centru puneti o lingurita de crema, apoi acoperiti cu o alta parte de aluat de cacao.
- Cand ati terminat de umplut toate formele, dati-le la cuptor ( preincalzit ) la 180°, pentru 20-25 de minute ( faceti intotdeauna proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este copt ).
- Se lasa la racit si se servesc pudrati cu zahar.
Foarte gustos si usor de preparat. Felicitari !
Buna! Ma bucur mult ca ti-a placut! Iti multumesc de vizita si te astept sa incerci si alte retete simple si gustoase pe care le poate face oricine!o seara frumoasa !