MUFFIN

Astazi am decis sa fac niste MUFFIN, la cererea prietenei mele Roxana, care m- a rugat sa postez niste retete cu acest dulce tare iubit de copii si numai. Este un desert lejer si se poate savura alaturi de o cana de lapte , ca varianta pentru mic dejun sau cina.

Din reteta care v-o prezint in urmatoarele randuri va vor iesi circa 10-12 muffin.

image

 

INGREDIENTE:

  • 1 ou
  • 125gr zahar
  • 60 gr unt
  • 250 ml di lapte
  • 250 gr di faina 00
  • sare
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 125 gr coacaze sau stafide

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca oul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos, se adauga untul topit , laptele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Daca folositi stafide, inainte de a le incorpora se dau prin faina.
  2. Se iau 12 forme de muffin , se ung cu unt si se tapeteaza cu faina , apoi se umplu cu compozitie doar  3/4 .
  3. Se coc pentru circa 20 minute la temperatura de 180 grade , in cuptorul preincalzit.

PS: Se pot face si in alte variante , de ex: adaugand un pic de cacao sau daca va plac mai aromati, un pic de coaja de lamaie.

Previous Entries MUFFIN CU MERE Next Entries MUFFIN FARA LAPTE SI PRAF DE COPT

Lasă un răspuns