MACARONS

 

Macarons este un dulce tipic francez, pe baza de bezea, care se face cu albus de ou, faina de migdale, sare si zahar pudra.

Este un dulce care m-a atras de multa vreme, dar am tot amanat realizarea lui, crezand ca este dificil de facut. L-am facut foarte usor si am ramas placut surprinsa de gustul si aspectul lui. Trebuie doar sa tineti cont de niste sfaturi si rezultatul va fi exceptional. Am vazut multe variante colorate, care atrag privirea, dar am zis sa evit colorantii si sa le fac in mod cat mai natural si acesta este rezultatul.

Eu le-am facut cu crema de caramel, dar le puteti umple cu orice va place, ciocolata, gem de fructe, etc.

REGULI pentru o buna reusita a retetei:

  • albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei
  • zaharul pudra si faina de migdale trebuie macinata foarte fin
  • tava de copt trebuie sa fie rece si dreapta, altfel compozitia tinde sa se deniveleze
  • cand se formeaza cercurile trebuie sa se faca de dimensiunea unui banut, deoarece in cuptor se vor mari
  • cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca circa 5 minute, apoi se dezlipesc

IMG_9866

 

INGREDIENTE:

– pentru macarons:

  • 90 g albusuri
  • 30 g zahar
  • 120 g faina de migdale
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pliculet vanilina

– pentru crema caramel:

  • 200 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 100 ml smantana
  • 150 g unt

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune in robot zaharul pudra impreuna cu faina de migdale si se mixeaza foarte fin.
  2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga putin cate putin zaharul semolat (30g). Cand albusurile s-au intarit, se adauga cu ajutorul unei site faina de migdale cu zaharul  pudra, amestecand de jos in sus cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga si vanilina.
  3. Compozitia se pune intr-un sac de patiserie si se formeaza pe tava  tapetata cu hartie de copt cercuri, de marimea unei monede, pastrand o oarecare distanta intre ele.
  4. Dupa formarea cercurilor se lasa la odihnit pentru circa 1 ora. Sunt gata de introdus in cuptor, daca atingandu-le cu degetul nu se lipeste compozitia.
  5. Se dau la cuptorul ventilat, incalzit la 150°, pentru 15 minute.
  6. Se lasa la racit inainte de a le dezlipi de pe hartia de copt.
  7. Se pregateste crema de caramel: se topeste zaharul cu apa si se lasa la foc mic pana se formeaza caramelul.
  8. Separat se incalzeste smantana, iar cand aceasta este pe punctul de fierbere se adauga usor peste caramel, amestecand bine compozitia. Se lasa la racit.
  9. Se freaca spuma untul si se adauga in el putin cate putin caramelul, pana il incorporam tot.
  10. Se scot de pe tava macarons si se pune cate o lingurita de crema de caramel pe cate unul si se suprapune cu altul apasand usor.
  11. Se lasa la odihnit pentru cateva ore la frigider  si se servesc.

IMG_9872

 

 

 

 

 

 

Previous Entries STRUDEL CU MERE Next Entries MUFFINS UMPLUTE CU CREMA

Lasă un răspuns