LICHIOR DE CAFEA

Ador tot ce este preparat in casa, mai ales in zilele noastre cand totul din comert este artificial si nesanatos.

Reteta de lichior de cafea pe care  am facut-o anul acesta de sarbatorile de Craciun este o reteta extrem de simpla, cu ingrediente naturale, la indemana tuturor. Este o bautura apreciata de toti iubitorii de cafea si poate fi daruita cu drag tuturor ce apreciaza produsele homemade.

 

 

INGREDIENTE:

  • 500 ml de apa
  • 50 g cafea macinata
  • 500 g de zahar
  • vanilie
  • 250 ml de alcool

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Se face cafea din 500 ml de apa si 50 g de cafea (eu am o cafetiera de 4 persoane si mi-au iesit circa 3 cafetiere). Faceti atata cafea pana terminati apa si cantitatea de cafea macinata.
  2. Intr-un vas se pune cafeaua preparata impreuna cu zaharul si se aseaza pe foc. Se adauga vanilia si se lasa pana se topeste tot zaharul.
  3. Se da deoparte si se lasa pana se raceste.
  4. Se adauga alcoolul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.
  5. Se pune in sticle si se lasa la macerat 7 zile.
  6. Se serveste simplu sau cu gheata.

 

Previous Entries DORAYAKI (CLATITE JAPONEZE) Next Entries CREMA DE WHISKY SAU BAILEYS

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.