Reteta de lichior de cafea pe care am facut-o anul acesta de sarbatorile de Craciun este o reteta extrem de simpla, cu ingrediente naturale, la indemana tuturor. Este o bautura apreciata de toti iubitorii de cafea si poate fi daruita cu drag tuturor ce apreciaza produsele homemade.
INGREDIENTE:
- 500 ml de apa
- 50 g cafea macinata
- 500 g de zahar
- vanilie
- 250 ml de alcool
MOD DE PREPARARE:
- Se face cafea din 500 ml de apa si 50 g de cafea (eu am o cafetiera de 4 persoane si mi-au iesit circa 3 cafetiere). Faceti atata cafea pana terminati apa si cantitatea de cafea macinata.
- Intr-un vas se pune cafeaua preparata impreuna cu zaharul si se aseaza pe foc. Se adauga vanilia si se lasa pana se topeste tot zaharul.
- Se da deoparte si se lasa pana se raceste.
- Se adauga alcoolul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.
- Se pune in sticle si se lasa la macerat 7 zile.
- Se serveste simplu sau cu gheata.