LASAGNA CREMOASA CU DOVLECEI SI DOVLEAC

INGREDIENTE:

  • 600 g de dovleac
  • 6 dovlecei (eu am facut cu zucchine)
  • 200 g cascaval moale
  • 300 g sos bechamel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • parmezan ras
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

Se taie dovleacul felii groase de 5 mm si se fierb timp de 15 minute in apa fierbinte, apoi se scurg. Dovleceii se spala si se taie pe lung . Cascavalul se taie cubulete.

Se pregateste sosul bechamel: 50 g de unt se pune intr-un vas la topit, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu 50 g de faina. Se varsa 500 ml de lapte, putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune din nou pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se lasa la racit, acoperit cu un capac.

Intr-un vas yena, uns cu putin ulei de masline se pune un strat de dovlecei (zucchine), se sareaza si se pipereaza. Peste dovlecei se varsa sos bechamel si cuburi de cascaval, apoi se pune un strat de dovleac. Se continua cu sos bechamel, cascaval si tot asa pana se termina toate ingredientele, terminand cu un strat de dovleac si deasupra cascaval. Se da la cuptorul incalzit la 180 ° pentru 20 de minute, pana se topeste branza. Se serveste cu parmezan ras.

 

10478304_10204158980729065_1053640624482151257_o

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.