INGREDIENTE:
- 600 g de dovleac
- 6 dovlecei (eu am facut cu zucchine)
- 200 g cascaval moale
- 300 g sos bechamel
- 3 linguri de ulei de masline
- parmezan ras
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Se taie dovleacul felii groase de 5 mm si se fierb timp de 15 minute in apa fierbinte, apoi se scurg. Dovleceii se spala si se taie pe lung . Cascavalul se taie cubulete.
Se pregateste sosul bechamel: 50 g de unt se pune intr-un vas la topit, apoi se ia de pe foc si se amesteca cu 50 g de faina. Se varsa 500 ml de lapte, putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune din nou pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se lasa la racit, acoperit cu un capac.
Intr-un vas yena, uns cu putin ulei de masline se pune un strat de dovlecei (zucchine), se sareaza si se pipereaza. Peste dovlecei se varsa sos bechamel si cuburi de cascaval, apoi se pune un strat de dovleac. Se continua cu sos bechamel, cascaval si tot asa pana se termina toate ingredientele, terminand cu un strat de dovleac si deasupra cascaval. Se da la cuptorul incalzit la 180 ° pentru 20 de minute, pana se topeste branza. Se serveste cu parmezan ras.