CREMA PRAJITA

INGREDIENTE:

  • 250 ml de lapte
  • 50 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet vanilina
  •  2 oua
  • pesmet
  • ulei
  • zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

Se pune faina, putin cate putin in lapte, amestecand foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune pe foc. Se adauga zaharul, oul batut continuand a se amesteca compozitia la foc mic, pana se obtine o crema consistenta. Se intinde crema pe o suprafata unsa cu ulei si se lasa la racit ( eu folosesc forma de silicon ). Cand se solidifica si se raceste bine se taie romburi. Se trec prin gabenus batut, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei cald. Se presara cu zahar pudra.image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.