GULAS (GULASCH) UNGURESC

Reteta aceasta se spune ca e cea originala, sau mai bine spus am vazut-o in direct facuta de un ungur care a prezentat-o asa cum o facea mama si bunica lui. Eu sincer nu am fost in Ungaria sa mananc adevaratul GULAS, dar ne-a placut si varianta asta, fiind o mancare completa ce contine atat carne cat si legume. Daca voi mai stiti alte variante, astept sa ni le impartasiti si noua, ca sa le incercam. Va pup cu drag si va las cu reteta de gulas.

 

gulas

 

INGREDIENTE:

  • 500 g carne de vita
  • 200 g ceapa
  • 200 g pancetta afumata
  • ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de boia dulce (sau daca preferati boia picanta)
  • rosii cherry
  • supa de carne (sau vegetala)
  • dafin
  • chimen
  • 1-2 morcov
  • telina radacina
  • 1-2 cartofi

MOD DE PREPARARE:

  1. Carnea se curata de pielita, se spala si se taie cubulete.
  2. Ceapa se curata si se taie marunt.
  3. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune la prajit cubuletele de pancetta afumata, Se adauga apoi ceapa, se acopera si se lasa la undit cateva minute.
  4. Se pune carnea in tigaia cu ceapa si se lasa la rumenit cateva minute, fara capac, la foc iute.
  5. Se ia de pe foc, se adauga  usturoiul tocat marunt, boia dulce si se amesteca.
  6. Se pune din nou pe foc, se adauga rosiile cherry taiate jumatati. Se adauga supa de carne (circa 500 ml), dafinul, chimenul si se lasa la fiert 40-60 de minute, acoperit.
  7. Se adauga legumele (morcovul rondele, cartofii si telina cubulete) si se mai fierbe alte 15-20 de minute, fara capac, la foc mic, pana sunt gata legumele.

 

Previous Entries PIEPT DE CURCAN IN SOS DE PORTOCALE SI MASLINE Next Entries MUCENICI MOLDOVENESTI (SFINTISORI)

Lasă un răspuns