INGREDIENTE:
- ulei
- 1 mar galben
- suc de lamaie
Pentru aluat:
- 200 gr de faina
- 200 gr de zahar
- sare
- 1 ou
- lapte
- zahar pudra.
MOD DE PREPARARE:
- Se curata marul , se scoate cotorul cu aparatul specific , astfel incat sa obtineti feliile de mar cu gaura in centru. Lasati-le in infuzie de apa cu lamaie pentru circa 30 minute.
- Se pregateste aluatul: se amesteca zaharul, faina, sarea si oul. Se adauga lapte cat este necesar pentru a obtine o compozitie cremoasa, nu foarte lichida- un aluat care curge.
- Se scurg merele, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie si se trec prin aluat. Se prajesc in mult ulei fierbinte. Se servesc calde , pudrate cu zahar !
Îmi ploua in gura
:* Bun venit pe blog, draga mea! te invit cu drag la noi sa gusti retetele si poate pe viitor le incerci si tu!!