Astazi am facut pentru pranz niste gnocchi de cartofi cu sos de rosii pe care Andrea ii mananca foarte bine si pot spune ca sunt perfecti pentru cei mici si nu numai. Sunt foarte buni mai ales cu sos de rosii si parmezan (mai ales in perioade calde), sau puteti incerca si cu sos de carne daca doriti o masa mai bogata.
Gnocchii de cartofi sunt facuti de obicei din cartofi fierti si pisati in care se adauga faina (pentru reteta light) sau se poate adauga si ou in compozitie (eu de obicei ii fac fara ou ).
INGREDIENTE (pentru 2-4 persoane):
500g cartofi
200g faina 00
sare
MOD DE PREPARARE:
- Se fierb cartofii in coaja, se curata si se piseaza.
- Pe o suprafata plana se pune faina, se adauga cartofii pisati ( calduti ) si se framanta pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Aluatul rezultat se imparte in 3. Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare.
Le puteti face si un model pentru un aspect original :se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi.
Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. - Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata. Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt gata. Le luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi.
- Pentru sosul de rosii : se pun rosiile decojite si fara seminte intr-o tigaie si se lasa sa se moaie. Se adauga 1-2 frunze de busuioc proaspat , iar la final 1 lingura de ulei de masline. Se aseaza pe o farfurie si se presara cu parmezan ras.
PS: Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii , simpli cu unt si salvie sau orice sos doriti.
POFTA BUNA, DRAGI COPII!