Este o reteta tipic italiana , mai precis din zona capitalei Roma, pe care o adora cei mici. Este o reteta simpla, pe baza de gris, lapte si parmezan si care se serveste calda.
INGREDIENTE:
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 125 g gris
- 1 galbenus
- sare
- ulei de masline
- parmezan
MOD DE PREPARARE:
- Laptele se pune la incalzit, la foc mic. Cand este bine incalzit (sa nu fiarba!) se adauga untul si putina sare. Se varsa grisul putin cate putin si se amesteca bine pana cand amestecul se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte.
- Se adauga galbenusul, se amesteca, iar apoi compozitia se pune intr-un vas uns cu putin ulei. Se niveleaza intr-un strat subtire ( 2cm ) si se lasa la racit.
- Se taie discuri si se aseaza intr-un vas rezistent, uns cu putin ulei de masline. Se presara cu parmezan si cu putin unt. Se dau la cuptor la 230-240°C functie grill pana se formeaza o crusta crocanta la suprafata. Se servesc calzi.