GNOCCHI ALLA ROMANA

Este o reteta tipic italiana , mai precis din zona capitalei Roma, pe care o adora cei mici. Este o reteta simpla, pe baza de gris, lapte si parmezan si care se serveste calda.

INGREDIENTE:

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 125 g gris
  • 1 galbenus
  • sare
  • ulei de masline
  • parmezan

MOD DE PREPARARE:

  1. Laptele se pune la incalzit, la foc mic. Cand este bine incalzit (sa nu fiarba!) se adauga untul si putina sare. Se varsa grisul putin cate putin si se amesteca bine pana cand amestecul se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte.
  2. Se adauga galbenusul, se amesteca, iar apoi compozitia se pune intr-un vas uns cu putin ulei. Se niveleaza intr-un strat subtire ( 2cm ) si se lasa la racit.
  3. Se taie discuri si se aseaza intr-un vas rezistent, uns cu putin ulei de masline. Se presara cu parmezan si cu putin unt. Se dau la cuptor la 230-240°C functie grill pana se formeaza o crusta crocanta la suprafata. Se servesc calzi.

 

12728918_10207412576866935_8641971222930682622_n (1)

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di