FICATEI DE PUI CU LEGUME

Aceasta reteta este extrem de delicioasa, si v-o propun sa o incercati micutilor. Eu am descoperit-o, cautand un alt mod de a gati ficateii de pui,  ca sa manance si Andrea, fiind un aliment foarte bogat in fier si care nu prea este indragit de copii, avand initial un usor gust amarui. Aceasta reteta datorita legumelor, schimba gustul ficateilor, facandu-i usor dulci si mult mai gustosi. Noua ne place foarte mult si sper sa fie si pe placul vostru!

INGREDIENTE:

  • 200 g mazare proaspata sau congelata
  • 400 g conopida
  • 3 morcovi de marime medie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 kg ficatei de pui
  • 3 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline pentru calit

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata si se spala bine ficateii de pui, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Se spala bine si se curata toate legumele, apoi se taie ceapa solzisori, morcovii rondele si ardeiul gras fasii.
  3. Se pune pe foc o oala cu apa si sare, apoi se adauga legumele (mazarea, morcovii, conopida) si se lasa la fiert circa 15-20 minute pana sunt fierte. Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  4. Intr-o tigaie antiaderenta, se adauga putin ulei de masline si se pune ceapa solzisori, iar cand devine transparenta se adauga ardeiul fasii si se mai lasa 2-3 minute.
  5. Se adauga peste ceapa si ardei, ficateii, si se lasa la calit circa 10 minute, amestecand cu grija ca acestia sa nu se rupa.
  6. Cand sunt gata, se pun legumele fierte si se mai lasa cateva minute. Se adauga sare, piper si usturoiul ras fin. POFTA BUNA!

 

FICATEI DE PUI CU LEGUME
FICATEI DE PUI CU LEGUME

 

 

Previous Entries DESERT SEMIRECE CU FRISCA,CIOCOLATA SI BISCUITI Next Entries OMLETA DE VARA

Lasă un răspuns