BARCUTE DE FENICUL

 

Feniculul, cunoscut inca din perioada Greciei antice, este o planta cu frunze precum mararul, care in pamant dezvolta un bulb precum ceapa, iar fructele, niste seminte mici, au un gust dulceag, mentolat si o aroma asemanatoare cu anasonul.Fenicul-ceapa-cu-gust-de-ananson1

Feniculul are proprietati antiseptice naturale, capacitatea de a absorbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant.

Elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele, bogate in fier, calciu si vitamine, scad tensiunea.

Este o leguma foarte apreciata, care stiu ca nu se intalneste prea des la noi in zona, dar cum eu l-am gasit am preparat cateva reteta care mi-au placut mult, si care vi le postez, ca nu se stie…poate intr-o buna zi le incercati si voi.

INGREDIENTE:

  • 4 feniculi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 200 g cartofi, taiate bastonase
  • 200 g morcovi, taiati bastonase
  • 200 g tulpina telina
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • boia dulce
  • 120 g branza ( cascaval, parmezan )
  • unt
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice

MOD DE PREPARARE:

1. Se spala si se taie in jumatati feniculii, pe verticala. Se scoate interiorul lor si se taie fasii. Partile externe se fierb in apa cu sare, pentru circa 8 minute. Se scurg de apa in care au fiert, tinand deoparte 200 ml de apa de fenicul.

2. Intr-o tigaie cu putin ulei se pun la prajit interiorul de fenicul (taiate), cartofii bastonase, morcovii, telina, ceapa verde si usturoiul. Se adauga sare, piper si boia dulce de ardei. Se pune un pic de apa in care au fiert feniculii si se lasa la foc mic, pentru 5 minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 180°. Se pun feniculii fierti intr-un vas uns cu unt si se umplu jumatatile cu legumele preparate anterior. Se presara cu ierburi aromatice (daca doriti) si se adauga branza rasa. Se da la cuptor timp de 10 minute si se servesc calzi.

POFTA BUNA!

finocchio ripieno

 

 

 

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.