Get a site

VINETE LA CUPTOR CU BRANZA SI USTUROI

 

 

INGREDIENTS:

  • 2 eggplant
  • salt
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g branza de care doriti (Cheese, mozzarella sau feta)
  • 4 catei de usturoi taiati in felii subtiri
  • a few leaves of fresh basil
  • cimbru
  • fire de ceapa verde

MOD DE PREPARE:

  1. Se spala vinetele, se sterg si se taie in doua pe lungime.
  2. Se cresteaza pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit cu atentie sa nu taiem si coaja.
  3. Se presara fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute.
  4. Dupa repaus se tamponeaza suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie, se ung cu ulei de masline si se aseaza frumos intr-o tava unsa si ea cu putin ulei de masline.
  5. Se taie cascavalul si usturoiul in feliute subtiri de tot si se impaneaza vinetele cu ele. Se indeasa bucatelele de branza si usturoi prin crestaturile vinetelor. Trebuie apasate bine ca sa intre in profunzime.
  6. Se toaca marunt ierburile aromatice (cimbru, basil, green onion) si se presara deasupra vinetelor.
  7. Se da tava la cuptor la cuptorul bine incins la 220°C timp de 40-45 de minute, verificand din cand in cand sa nu se arda. Nu trebuiesc acoperite si nici adaugata apa deoarece vinetele lasa apa lor. Sunt gata cand la suprafata se formeaza o frumoasa crusta aurie.

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.