INGREDIENTE:
- 2 vinete
- sare
- 100 ml ulei de masline
- 100 g branza de care doriti (cascaval, mozzarella sau feta)
- 4 catei de usturoi taiati in felii subtiri
- cateva frunze de busuioc proaspat
- cimbru
- fire de ceapa verde
MOD DE PREPARARE:
- Se spala vinetele, se sterg si se taie in doua pe lungime.
- Se cresteaza pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit cu atentie sa nu taiem si coaja.
- Se presara fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute.
- Dupa repaus se tamponeaza suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie, se ung cu ulei de masline si se aseaza frumos intr-o tava unsa si ea cu putin ulei de masline.
- Se taie cascavalul si usturoiul in feliute subtiri de tot si se impaneaza vinetele cu ele. Se indeasa bucatelele de branza si usturoi prin crestaturile vinetelor. Trebuie apasate bine ca sa intre in profunzime.
- Se toaca marunt ierburile aromatice (cimbru, busuioc, ceapa verde) si se presara deasupra vinetelor.
- Se da tava la cuptor la cuptorul bine incins la 220°C timp de 40-45 de minute, verificand din cand in cand sa nu se arda. Nu trebuiesc acoperite si nici adaugata apa deoarece vinetele lasa apa lor. Sunt gata cand la suprafata se formeaza o frumoasa crusta aurie.