VEGETA FACUTA IN CASA

Vegeta este una din retetele de baza in bucatarie, pe care trebuie numaidecat sa o incercati. La noi in bucatarie nu lipseste niciodata. O folosesc in toate mancarurile, pentru ca da o aroma deosebita,   nu contine conservanti si nici glutamat.

Este 100% naturale, cu multe legume si contine doar sare, asa ca nu aveti nici un motiv sa va ingrijorati.

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Legumele (telina, morcovul, ceapa, dovlecei, usturoi si ierburile aromatice) se pun toate in robotul de bucatarie si se maruntesc fin.
  2. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 300 g de sare mare, ulei de masline si vinul alb. Se amesteca bine si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
  3. Apoi se pune amestecul de legume intr- o tava cu hartie de copt si se uniformizeaza intr-un strat subtire .
  4. Se da la cuptor la temperatura medie 100°C pana se usuca bine, dar sa nu se arda.
  5. Cand vegeta este bine uscata, se mixeaza din nou ( cu blendetul sau robotul de bucatarie)  sa fie cat mai fina si se pune in borcanele inchise cu capac. Se pastreaza in camara  timp de cateva luni.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.