INGREDIENTE:
- 500 g faina 00
- 1/2 cubulet de drojdie
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 40 g unt
- 80 g zahar
- cuisoare
- gem sau crema de ciocolata (dupa preferinta)
- 1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
- Se dizolva drojdia in lapte caldut (nu fierbinte).
- Intr-un vas se pune faina, drojdia, ouale, apoi adaugati zaharul si untul topit. Se framanta circa 10 minute; aluatul ramane destul de moale.
- Se acopera vasul cu folie transparenta, peste care se aseaza un prosop curat si se lasa la crescut, la loc caldut pentru circa 2 ore.
- Se iau bucati de circa 80g de aluat si se pun pe o suprafata presarata cu faina. Se ia o bucata (partea cea mai mare) pentru burtica ursuletului , apoi una pentru cap, iar restul faceti bilute mici pentru labute,urechi si nasuc.
- Biluta cea mai mare (care reprezinta corpul ursuletului) se turteste, se pune in centru un pic de gem (sau crema de ciocolata), apoi se inchide.
- Se fac ursuletii, asambland toate partile si se decoreaza cu cuisoare ochii, nasul, si burtica.
- Se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la crescut pentru circa 1 ora.
- Se bate un ou si se ung ursuletii, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200°.
PS: Puteti face si alte forme de animale sau ce le plac micutilor ( noi am facut si niste aricei tare dragalasi).
SPOR LA BUCATARIT!