TRANDAFIRASI SARATI

Iata ca am revenit cu reteta de trandafirasi in varianta sarata. Nu va ramane decat sa o incercati si voi si sa-mi spuneti daca va place.

INGREDIENTE:

  • 400 g faina 00
  • 140 ml lapte
  • 12 g drojdie de bere
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 lingurite de sare
  • 150 g sunca presata (eu am folosit prosciutto cotto)
  • 200 g cascaval
  • 150 g masline verzi
  • lapte

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas se pune faina peste care se varsa in centru laptele caldut, in care ati dizolvat drojdia si zaharul. Se framanta bine pana se incorporeaza toata faina, apoi se adauga uleiul, oul, sarea, obtinand in final un aluat elastic, omogen. Lasati aluatul la crescut pentru circa 2 ore, acoperit cu un prosop, departe de curenti de aer.
  2. Se taie branza felii subtiri si maslinelor li se scot samburii.
  3. Se intinde o foaie de aluat in forma dreptunghiulara si se pune deasupra sunca presata, cascavalul si maslinele. Se ruleaza si se taie 8 felii groase de circa 3-4 cm latime.
  4. Se pun feliile intr-o tava unsa cu putin ulei, lasand un pic de distanta intre ele. Se lasa in tava la crescut pentru 45 minute, apoi se ung cu lapte.

torta salata rose

  1. Se coc la 180°, in cuptorul cald pentru 35 de minute.
  2. Se lasa la racit si se servesc.

torta-delle-rose-salata

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.