Trandafirasi dulci

Mi-a placut mult reteta asta, si am facut-o intr-o zi  cand ne-am jucat un pic cu aluatul, invatand si notiuni noi – forme si marimi diferite. Asa l-am tinut cumintel pe cel mic, dar nu mai mult de 5 minute.

 

INGREDIENTE:

  • 2 galbenusuri
  • 150 g faina 00
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 4 linguri de vin alb
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • ulei de arahide pentru prajit
  • crema sau gem de cirese / zmeura

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca bine faina cu galbenusurile, untul la temperatura camerei si 4 linguri de vin alb, apoi se intinde aluatul intr-o foaie nu foarte subtire. Se iau 3 forme diferite (eu folosesc pahare de 3 dimensiuni diferite) si incep sa se taie, repede forme in numar egal (numarul formelor trebuie sa fie egal pentru ca apoi sa le suprapuneti).
  2.  Se suprapun cate 3 discuri de dimensiuni diferite (peste cel mai mare, se pune unul mijlociu, apoi unul mic), ajutandu-va cu un pic de apa, ca sa nu se dezlipeasca si se taie in 6 locuri.
  3. Se prepara trandafirasii, apoi se prajesc in mult ulei cald, tinand apasat centrul lor (eu folosesc o coada de la o lingura de lemn).
  4. Cand se rumenesc un pic, se scot pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. In mijlocul lor, unde s-a format o adancitura se pune o lingurita de gem si se presara cu zahar pudra.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.