Mi-a placut mult reteta asta, si am facut-o intr-o zi cand ne-am jucat un pic cu aluatul, invatand si notiuni noi – forme si marimi diferite. Asa l-am tinut cumintel pe cel mic, dar nu mai mult de 5 minute.
INGREDIENTE:
- 2 galbenusuri
- 150 g faina 00
- 1 lingura de zahar pudra
- 4 linguri de vin alb
- 30 g unt la temperatura camerei
- ulei de arahide pentru prajit
- crema sau gem de cirese / zmeura
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca bine faina cu galbenusurile, untul la temperatura camerei si 4 linguri de vin alb, apoi se intinde aluatul intr-o foaie nu foarte subtire. Se iau 3 forme diferite (eu folosesc pahare de 3 dimensiuni diferite) si incep sa se taie, repede forme in numar egal (numarul formelor trebuie sa fie egal pentru ca apoi sa le suprapuneti).
- Se suprapun cate 3 discuri de dimensiuni diferite (peste cel mai mare, se pune unul mijlociu, apoi unul mic), ajutandu-va cu un pic de apa, ca sa nu se dezlipeasca si se taie in 6 locuri.
- Se prepara trandafirasii, apoi se prajesc in mult ulei cald, tinand apasat centrul lor (eu folosesc o coada de la o lingura de lemn).
- Cand se rumenesc un pic, se scot pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. In mijlocul lor, unde s-a format o adancitura se pune o lingurita de gem si se presara cu zahar pudra.