INGREDIENTE:
–pentru pancakes:
- 2 oua
- 200 g faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 250 ml lapte
- 4 mere
- 2 linguri de zahar
- scortisoara
- miez de nuca taiat mare
–pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smantana lichida
- 3 linguri de zahar pudra
–pentru decor:
- topping de ciocolata
- nuci sau migdale
MOD DE PREPARARE:
- Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica. Se pun intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar si se lasa pe foc pana scad si se inmoaie. Se adauga scortisoara. Se dau deoparte sa se raceasca si apoi se blenduiesc, pana devin ca o pasta.
- Ouale se bat cu un tel, apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt. Se varsa laptele putin cate putin si se amesteca pana se obtine o compozitie fina, fara cocoloase. La sfarsit se incorporeaza merele blenduite si se omogenizeaza bine totul. Se va obtine o pasta densa.
- Se unge o tigaie cu putin unt si se pune pe foc. Cand s-a incalzit bine se pune cu lingura din amestec. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic (eu am folosit discul de patiserie cu diametru de 7,5 cm pentru a le da forma rotunda). Se coc toate pancake-urile , apoi se lasa la racit. Mie mi-au iesit cam 15 pancakes.
- Se prepara crema de mascarpone: intr-un vas se pune 250 g de mascarpone cu 120 ml de smantana lichida si 3 linguri de zahar pudra. Se amesteca bine cu ajutorul mixerului.
- Se formeaza mini-tortulete din cate 3 pancakes, unse intre ele cu crema de mascarpone. Se decoreaza cu topping de ciocolata, nuci si scortisoara sau cu ce va place.