Aceasta este o tarta ideala pentru o masa cu prietenii, de luat la servici sau la un picnic. Este pe baza de aluat foietaj cu sos bechamel si legume taiate felii foarte subtiri care le dispunem in mod circular.
INGREDIENTE:
- 1 aluat foietaj
- 3 dovlecei (zucchine)
- 3 morcovi
- 2 oua
- 40 g de parmezan
- 25 g faina alba
- 25 g unt
- 300 ml lapte
- ulei pentru uns
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Se pregateste mai intai sosul bechamel: se pune la topit 25 g de unt. Separat se pune la incalzit laptele cu nucsoara, sare si piper. Cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca, formand asa-zisul roux. Se varsa putin cate putin laptele caldut si se incorporeaza bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit.
- Separat se bat 2 oua cu parmezan ras, apoi se adauga peste ele sosul bechamel, preparat anterior.
- Dovleceii si morcovii se spala, se curata si se taie fasii subtiri cu ajutorul aparatului de curatat cartofi.
- Se unge o tava rotunda de copt cu putin unt si se aseaza aluatul foietaj. Se pune compozitia de oua cu sos bechamel si se uniformizeaza.
- Se incepe asezarea legumelor de la exterior in mod circular, fixandu-le in sosul bechamel. Se face primul strat de morcovi, apoi se pune un strat de dovlecei, apoi un altul de morcovi si tot asa, in mod concentric pana la terminarea ingredientelor.
- Se unge suprafata cu putin ulei, se presara putina sare si se da la cuptorul incalzit la 180 grade, pentru 50-60 de minute.