Tarta multivitaminica este un desert sanatos pentru copii, ce contine vitaminele A, C si E , preparat numai cu ingrediente naturale. Este perfect pentru toata familia, chiar si pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Va sfatuiesc sa folositi fructe biologice, iar pentru cei ce nu doresc sa simta nici o bucatica de fructe sa transformati inclusiv morcovii in suc.
INGREDIENTE:
- 125 g de morcov
- 1 pahar de suc natural de portocale (circa 250 g)
- suc de la o jumatate de lamaie
- 3 oua
- 200 g zahar pudra
- 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de ulei
- coaja de lamaie sau de portocala
- zahar pudra pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
- Morcovii spalati si curatati se taie rondele si se pun in robotul de bucatarie. Cand s-au tocat marunt se adauga sucul de portocale si sucul de lamaie.
- Separat, intr-un vas se bat cele 3 oua cu zaharul pudra ( 200 g ), apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se adauga 2 linguri de ulei, putina coaja de lamaie (sau de portocala), iar la final amestecul (sucul) de fructe ACE (morcov, portocale, lamaie).
- Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda si se varsa compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 de minute (faceti proba scobitorii pentru a verifica daca este gata).
- Se lasa la racit, apoi se presara cu zahar pudra.