Un desert foarte gustos, pe care il puteti adapta dupa gusturile voastre, fie il faceti doar cu gem, fie cu crema de vanilie, ciocolata. Noi l-am incercat cu gem si pot spune ca e foarte bun.Voua cum va place?
INGREDIENTE:
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 140 ml ulei
- 300 g faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 varf de sare
- 1 borcanel de iaurt de fructe sau vanilie (125g)
- 1 borcanel de gem
MOD DE PREPARARE:
- Se bat bine ouale cu zaharul, pana devin cremoase, apoi se adauga laptele (100ml) si uleiul (140ml).
- Dupa ce ati omogenizat bine amestecul, se adauga faina cernuta, praful de copt si un varf de sare.
- Se varsa compozitia intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Din loc in loc se dau drumul in amestec la cate o lingurita de gem si una de iaurt, alternandu-le.
- Se coace in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute (faceti proba cu scobitoarea, deoarece cuptoarele difera intre ele).