Daca tot a venit sezonul rece e tare placut sa pregatesti cate ceva bun la cuptor pentru cei dragi. De data aceasta am pregatit o tarta foarte, foarte gustoasa, pe baza de pere, nuci si scortisoara. Mmmm, va scriu reteta, dupa care ma duc sa mai mananc o felie 🙂
INGREDIENTE:
- 125 g zahar
- 125 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 150 g faina
- 16 g praf de copt
- 300 g de pere (1 para mare)
- 100 g nuci (se lasa cateva bucati pentru decor)
- scortisoara
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se freaca bine 125 g de unt, la temperatura camerei, cu zaharul (125g), pana se obtine un amestec spumos. Se adauga 2 oua, apoi se incorporeaza 150 g faina, praful de copt (16g) si scortisoara.
- Perele, spalate si curatate de coaja se taie bucatele si se amesteca in aluatul de mai sus, impreuna cu nucile rupte bucatele.
- Se varsa compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la 170°, pentru 40-45 minute, in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar. Se serveste cu mare pofta!